Saint Jean Pied de Port

Bezoek Saint-Jean-Pied-de-Port

Authentiek en bewaard gebleven Baskische stad, de oude middeleeuwse stad van Saint-Jean-Pied-de-Port is opgenomen in de “mooiste dorpen van Frankrijk”.

Een belangrijke stap voor pelgrims en wandelers van de Camino de Compostela, het is inderdaad het vertrek van een lange strook van 24 km passeren de beroemde Col de Roncesvalles. Genesteld in de uitlopers van de Pyreneeën aan de oevers van de Nive, Saint-Jean-Pied-de-Port behoudt zijn indrukwekkende middeleeuwse Citadel, maar ook versterkte wallen en poorten.

In de zomer, neem de kleine toeristische trein te ontdekken op zijn beurt de traditionele huizen van de oude stad en de opmerkelijke gebouwen zoals het huis Arcanzola, het huis Mansart, evenals de gevangenis van de bisschoppen, een gebouw geklasseerd met historische monumenten Dat is de thuisbasis van vele tentoonstellingen.

De kerk van onze-lieve-vrouw van het einde van de brug, bekend als de Hemelvaart-van-de-maagdelijke Kerk, is het belangrijkste gotische gebouw in het Baskische land. Ze grenst aan het oude middeleeuwse ziekenhuis. De binnenplaats is toegankelijk voor de deur van Navarra.

De deur Notre-Dame, ondertussen, werd geopend in de kerk Steeple. De ronde weg, die kan worden geleend in de buurt van de kerk, biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Andere plaatsen van uitzondering maken de charme van dit Baskische dorp: tijdens uw wandeling, mis niet de steile straat van de citadel die de Porte Saint-Jacques, noch de straat van Spanje waar de pelgrims vertrokken.

De twee slagaders zijn rijk aan vele opmerkelijke gevels, oude kraampjes, lateien en gebeeldhouwde luifels.

Kamperen Berrua, 56 km van Saint-Jean-Pied-de-Port

Aan het begin van de Kamperen Sunêlia Berrua, minder dan een uur bent u met de auto nodig om Saint-Jean-Pied-de-port te bereiken. De kortste en snelste route is naar Cambo-les-Bains te bereiken door de D932, vervolgens door te gaan door de D918, passeren door Itxassou, Louhossoa, Bidarray en Ossès.

Zie ook de steden rond Saint Jean pied de port

Verken de verschillende stranden van de kust tijdens uw vakantie in Baskenland.